Ik geef dit boek een

Beschrijving

De wildernis in, is het eerste deel van zes boeken uit de serie ‘Warrior cats’.

Sinds oeroude tijden leven ongetemde en wilde Warrior cats diep verborgen in het woud.
Het leven in het woud is leuk, Rufus leert er jagen en zijn instincten te gebruiken. Maar het woud brengt ook gevaren met zich mee, zo is er te weinig plaats voor alle Warrior cats, welke in Clans zijn ondergebracht, en is er niet genoeg eten. Dan hoort Rufus van de voorspelling: “Alleen vuur kan de Clan redden!” Maar wat betekent deze voorspelling eigenlijk?

Auteurs

Erin Hunter is een naam dat wordt gebruikt door een schrijversgroep. Eigenlijk is Warrior Cats dus helemaal niet van een schrijver, maar van een groep van zes.

Victoria Holmes

Victoria groeide op tussen de honden, paarden en katten op een boerderij. Vandaar dat dit boek zo goed bij haar past. Ze droomt er vaak over om ook als een kat door de bossen te rennen.

Cherith Baldry

Ook Cherith groeide op op een boerderij. Katten zorgde ervoor dat de muizen daar wegbleven. Toen Cherith les gaf op een universiteit in Afrika kocht ze haar eerste kat, een lieve huiskat.

Gillian Philip

Gillian heeft drie honden en is opgegroeid in de stad. Toen ze verliefd werd op een jongen die op het platteland woonde is ze daar naartoe verhuisd. Hier heeft ze de liefde voor dieren gevonden.

Tui Sutherland

Tui is eigenlijk een hondenmens, haar vader was allergisch voor katten. Toch vindt ze katten ook erg leuk. Tui vindt het geweldig om te fantaseren over hoe de katten uit het boek rondrennen in de wildernis.

Kate Cary

Kate hield al van katten toen ze een klein meisje was. Van haar vader kreeg ze haar eerste kat, een zwarte huiskat. ‘s Nachts kwam hij vaak stiekem bij haar in bed liggen.

Inbali Iserles

Inbali houdt al sinds ze zich kan herinneren van dieren. Maar mocht van haar ouders nooit een kat of hond. Toen ze wat ouder werd kreeg ze tot haar grote verbazing een kat van haar vader, deze kat noemde ze: Jessicat. Inbali schreef gedichten over haar kat en richtte een heuse kattenclub op in de naam van Jessicat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>