Ik geef dit boek een

Fragmentje uit de televisieserie ‘Madelief, Krassen in het Tafelblad’ dat gebaseerd is op het boek Krassen in het Tafelblad van Guus Kuijer.

Beschrijving

'Oma is dood, maar Madelief hoeft er niet van te huilen.'

Madelief heeft haar oma niet echt gekend, doordat haar moeder en haar grootmoeder niet met elkaar door een deur konden. Opa komt bij haar logeren en praat veel over oma. Madelief vraagt zich af waarom niemand haar oma lief vond. Ze praat veel met haar opa en lacht ook veel met hem. Langzaamaan komt Madelief te weten hoe het zo gelopen is met haar grootmoeder.

Auteur

Guus Kuijer (73) is een schrijver die vanaf het jaar 1973 is begonnen met schrijven. In zijn eerste twee jaar schreef hij boeken voor volwassenen. Vanaf 1975 is hij kinderboeken gaan schrijven. Hij schreef dit boek voor Madelief. Hij schreef een hele serie voor haar en die serie werd later verfilmd in Madelief, krassen in het tafelblad. Kuijer won 4 keer een gouden griffel. Een van zijn gouden griffels kreeg hij voor Krassen in het Tafelblad. Momenteel is hij bezig met een reeks verhalen uit de Bijbel, die hij op geheel eigen wijze vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>