Ik geef dit boek een

Hoe overleef ik Mezelf is het eerst boek van de 'Hoe overleef ik' serie waarvan een film is gemaakt.

Beschrijving

Wat doe je als je merkt dat je ouders steeds vaker ruzie hebben? Als je bang bent dat ze gaan scheiden? Als je moeder een vreemde man kust? (Nee, niet op zijn wang!) Als je gepest wordt en je beste vriendin overloopt naar je grootste vijand? Als je je eenzaam en onbegrepen voelt door de hele wereld? Als je ’s nachts niet kunt slapen door het getob en gepieker? Juist! Dan zoek je hulp. Maar Rosa doet dat op een wel heel speciale manier... In dit boek lees je over de gebeurtenissen die ervoor zorgen dat het leven van Rosa helemaal op zijn kop komt te staan (en nooit meer hetzelfde zal zijn).

Auteur

Francine Oomen is geboren op 27 maart 1960 in Laren, als oudste van vijf kinderen. Haar jeugd bracht ze door in Laren, Eindhoven en Groningen. 

Na de middelbare school en de Design Academy in Eindhoven werkte ze als zelfstandig industrieel ontwerper, en ontwikkelde ze onder andere nieuwe soorten baby- en kleuterboeken. Het welbekende knisperboekje is een uitvinding van haar.

In 1990 verscheen Francines eerste boek, Saartje en Tommie op de boerderij, met tekeningen van Dagmar Stam. De serie over de avonturen van de twee kleuters werd een internationaal succes. Dit succes werd voortgezet in de door haar zelf geïllustreerde Sammie eigenwijs-serie.

In 1997 verscheen het eerste deel van de jeugdboekenserie De computerheks en niet veel later Lena Lijstje. Francines grote doorbraak kwam met de Hoe overleef ik…-serie, over het wel en wee van de pubers Rosa en Jonas en hun vrienden. Naast de boeken zijn er inmiddels ook Hoe overleef ik…-spellen, Hoe overleef ik…-schoolartikelen en T-shirts. Van Hoe overleef ik mezelf? is een film, en van Hoe overleef ik mijn eerste zoen? is een musical gemaakt. Er verschijnt ook nog eens elke twee maanden een Hoe overleef ik…-tijdschrift. In november 2011 komen er een tv-serie en een nieuwe musical!
Voor vele kinderen zijn de boeken van Francine favoriet. Ze vielen dan ook vaak in de prijzen bij zowel de Kinder- als de Jonge Jury.

Francine schreef ook twee boeken over Esther, de vriendin van Rosa: Ezzie’s dagboek en Ezzie’s wereld. En in 2003 schreef zij het Kinderboekenweekgeschenk: Het Zwanenmeer (maar dan anders), het eerste deel van de Sam, Beer en Pip-trilogie. Het boek van Beer is deel twee. Er zijn inmiddels ook al vier boeken over Lena Lijstje.

Francine woont nu op een boerderij ergens in Noord-Holland, en soms in Amsterdam. Ze heeft drie kinderen: Joris (28), Lotte (26) en Daan (24).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>