Ik geef dit boek een

Niek (15) merkte al in de brugklas dat hij 'anders' was. Hij kwam er achter dat hij op jongens viel, maar durfde dit nog met niemand te delen. Een vervelende, onzekere tijd volgde, waarin hij in zijn schulp kroop en op school werd gepest. Niek hield het niet langer uit en doorbrak het zwijgen: eind vorig jaar vertelde hij zijn ouders dat hij verliefd was. Verliefd op een jongen.

Beschrijving

Het vriendengroepje Mees, Job, Kirsten en Suze heeft met elkaar ontzettend veel lol. Maar ondertussen worstelt Mees met zijn gevoelens voor Job. Is hij misschien homo? Hij is namelijk nog nooit verliefd geweest op een meisje. Mees heeft het er flink lastig mee en weet niet wat hij moet doen. Dan wordt het knapste meisje van de school verliefd op hem. Misschien wordt zijn kans om te bewijzen dat hij niet homo is.

Auteur

“Lezen moet leuk zijn!”, vindt Marion van de Coolwijk. Hier is De Boekenbaas het natuurlijk helemaal mee eens. Deze schrijfster ken je misschien wel van MZZLmeiden en De Cupcakeclub. Eigenlijk is het beroep van Marion juf. Als juf vertelde ze altijd al verhalen aan de kinderen uit haar klas. Die verhalen schreef ze op in een boek. Een van die verhalen stuurde ze een keertje op naar een aantal kinderboekenuitgevers. Toen is het balletje gaan rollen. In totaal heeft ze meer dan 200 boeken geschreven!

One thought on “Eruit!

  1. Dit boek schreef ik, omdat het moest! Er is nog zo weinig te lezen over dit onderwerp voor jeugd van 10-14 jaar. Uit de vele reacties die ik krijg van jongens, meisjes docenten en ouders blijkt dat dit boek kan helpen het nadenken over jezelf. En… Het is sowieso een spannend, grappig verhaal over verliefd zijn, vriendschap en vertrouwen.

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>