Ik geef dit boek een

Het boek De Hongerspelen is een vertaling van het Engelse boek. The Hungergames is de echte naam en er zijn inmiddels al drie films van gemaakt. Bekijk hier de trailer van de allereerste film!

Beschrijving

Het is de toekomst. Na een grote oorlog is er maar weinig van Amerika over. Het land heet nu Panem en bestaat uit 12 provincies. Er is veel armoede en de rijke regering onderdrukt de bewoners van Panem. Elk jaar worden de Hongerspelen georganiseerd. Uit elke provincie moeten een jongen en een meisje meedoen. Ze worden in een landschap geplaatst en moeten als in een spel strijden om leven en dood. Katniss Everdeen doet vrijwillig mee omdat haar kleine zusje anders moet gaan. De bizarre situatie van kinderen die strijden voor hun leven is spectaculair.
Wie zal er overleven? Wie zal er dus winnen? Is het Katniss?

Auteur

Suzanne Collins wilde eigenlijk actrice worden, maar ze werkte als schrijfster voor kinderprogramma’s. Na een goed gesprek met een andere kinderboekenschrijver was ze toch om en schreef haar eerste boek Gregor de Bovenlander. Haar grote klapper kwam later. In 2008 schreef ze het eerste dee van de Hongerspelen en werd in één klap wereldberoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>