Ik geef dit boek een

De 18e eeuw is alweer een tijdje geleden. Misschien heb je iets meegekregen bij geschiedenis over die tijd, maar toch zal niet alles vertelt zijn. Zo was de 18e eeuw de tijd van de vele wetenschappelijk ontdekkingen, zoals de telescoop. Ook werden er mooie en grote feesten met vrolijke muziek gehouden. Om een beter idee te krijgen van die tijd is er dit filmpje.

Beschrijving

Het is de achttiende eeuw en Pontus zijn vader is net twee jaar vertrokken op walvisvaart. Al mist hij zijn vader wel, toch gaat het leven door voor Pontus. Zo werkt hij als bezorger op de vismarkt. Behalve stinkende vis bezorgen maakt Pontus niet veel mee totdat hij een dag tijdens het bezorgen een halfdode man vindt. Helaas ziet de politie Pontus aan voor de dader en moet hij vluchten om uit de handen van de politie blijven.  


Gelukkig vindt hij een schuilplaats bij bandiet Lijp Kot. Wel moet Pontus bij Lijp Kot zijn boevenbende aansluiten als hij wil blijven schuilen. Terwijl zijn vader hem zo op het hart had gedrukt om zich nooit tot stelen te verlagen. Toch besluit Pontus het bendeleven aan te gaan. Dan ziet Pontus hoe zwaar het bendeleven eigenlijk is. Pontus wil daarna eigenlijk ook geen bendelid meer zijn, maar is er nog tijd om zijn naam en eer te kunnen herstellen?

Auteur

Hij doet niet niets liever dan schrijven, Wim Bos, schrijver van De Bende van Lijp Kot, is dan ook verzot op het verzinnen van personages en verhalen. Zo kwam hij bij zijn eerste boek. Voor Wim geldt alleen dat het boek spannend moet zijn, want anders wil je niet blijven lezen. Daarom zijn historische tijden onderwerp van Wims boek, want er gebeurde vroeger altijd wel wat. Gelukkig zijn er genoeg historische tijden voor Wim, want hij heeft aangegeven dat er meer soortgelijke boeken zullen volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>